Вживати висушені плоди та ягоди в їжу дуже корисно, проте також важливо знати, як правильно зберігати сухофрукти, щоб вони не втратили своїх природних властивостей. Досить дотримуватися кількох простих правил, щоб довгий час насолоджуватися смаком сухофруктів.

 

  • Прохолодне та сухе місце.

Оптимальна температура зберігання сухофруктів – до 10 градусів. Найкраще зберігати сушені плоди та ягоди в коморі або в шафі, подалі від газової або електроплити, холодильника, батарей, ванної кімнати та раковини.

  • Додаткове сушіння.

Після придбання розкладіть всі продукти на столі і перевірте, чи добре висушені. Якщо якісь плоди не досушені, покладіть їх окремо на відкрите повітря або підсушіть при щадній температурі в духовці.

  • Роздільне зберігання.

Сухофрукти зберігають різну кількість вологи при сушінні. У якихось ягодах та плодах води залишається більше, у якихось менше. Якщо зберігати їх перемішаними незабаром частина суміші може запліснівніти.

  • Правильний посуд.

Перекладіть куплені та добре висушені фрукти у скляні, керамічні або дерев'яні банки. Вибирайте кришки, що щільно закриваються. Ідеальний варіант для зберігання – полотняні або бавовняні мішки.

  • Регулярні ревізії.

Періодично перевіряйте продукти у банках чи мішечках. Якщо ви виявите жучків, розкладете сухофрукти на сонці або просушіть у духовці при 75 градусах. Якщо одна з ягід почала цвілі, викиньте її, а інші добре просушіть.

  • Невеликі закупівлі.

Чи не прагнете купити відразу багато. Краще поповнювати запаси за необхідності. Термін зберігання якісних сухофруктів вбирається у року. Крім того, навіть протягом цього часу сушені фрукти потрібно періодично провітрювати, підсушувати та давати їм «подихати» у природному середовищі.