Перед тим, як уживати сухофрукти, рекомендуємо їх промити!
У процесі миття є етап, на якому вони вберуть воду, тим самим, в процесі перетравлення, сухофрукти не "забиратимуть" воду з організму.
Якщо цього не зробити, то вживання недостатньо вологих сушених фруктів може призвести до дегідрації (зменшення кількості рідини) організму.

Якщо сухофрукти виглядають красиво і мають яскравий колір (швидше за все, що їх обробили для кращої безпеки), вживати їх без попереднього миття не рекомендується.

Використовуючи наведені нижче способи, ви усунете ймовірність алергічних реакцій при вживанні оброблених сухофруктів:

Спосіб №1

  • Замочуємо сухофрукти у воді кімнатної температури (~20ºС) на 30 хвилин, потім добре промиваємо.

Спосіб №2

  1. На 10-15 хвилин заливаємо сухофрукти холодною водою, періодично помішуємо.
  2. Зливаємо і промиваємо під холодною проточною водою.
  3. Промиваємо окропом.

Спосіб №3 (для натуральних сушених фруктів)

Якщо сухофрукти висушені натуральним способом, то вони матимуть менш презентабельний вигляд — такі сухофрукти досить ретельно промити теплою водою.

Причина, через яку натуральні сухофрукти мають матову фактуру і неяскраві кольори - у процесі сушіння, вони природним чином втрачають свій блиск.