Мигдаль є одним з найкорисніших горіхів з усіх існуючих, тому що до його складу входять незамінні жирні кислоти, цінні вітаміни (особливо групи В і Е) і мінерали (зокрема кальцій, калій, фосфор, мідь і залізо).

Мигдаль - це провідне харчове джерело альфа-токоферолу (вітаміну Е), найпотужнішої і абсорбуючої форми вітаміну-антиоксиданту.

Мигдаль вважається чудовою альтернативою джерелам білка тваринного походження.

Корисні властивості мигдалю складно перерахувати, оскільки вони нескінченні.

Як мінімум це - очищення внутрішніх органів, зміцнення мозку, поліпшення зору, застосування при лікуванні хвороби горла, астмі, плевриті і т.д.

І пара слів про коров'яче молоко.

Коров'яче молоко - хороше джерело кальцію і білка, але при цьому воно містить лактозу, яку організм багатьох людей не приймає (вирування в животі після молока є неповноцінним засвоєнням продукту); його потрібно вживати виключно окремо від всіх продуктів, оскільки перетравлення молока — це складний хімічний процес; в магазинах неможливо купити натуральне молоко, а те, що продається на прилавках, після обробки, практично втрачає свої властивості.

Також практично все молоко з молочної ферми містить гній - реакція організму корови на мастит (у молочній індустрії існують стандарти на мінімальну кількість гною в молоці – воно не нульове, а якесь мінімальне).

І, до речі, йдеться виключно про коров'яче, козяче й інше тваринне молоко, кисломолочні продукти ми не розглядаємо, так як вони мають вже трохи інший склад, а материнське молоко я взагалі не засуджую, а повністю підтримую грудне вигодовування. (це окрема велика тема, яку навіть страшно піднімати).


ІНГРЕДІЄНТИ

  • МИГДАЛЬ / 200г
  • ВОДА / 1000мл
  • МЕД / 1 столова ложка
  • МОЛОТА КОРИЦЯ / за смаком

ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ


Сушений мигдаль потрібно ретельно промити і замочити на 6-8 годин в 400 мілілітрах питної води кімнатної температури.
Після закінчення замочування воду злити і залити трьома склянками свіжої питної води.
Мигдаль і воду завантажити в блендер і перемолоти до однорідної маси. (перемелювати не менше 2-х хвилин)
Рідину процідити через синтетичний мішок для проціджування або дрібне сито.
Макух добре віджати і можна повторити процедуру перемелювання з додаванням невеликої кількості води. Потім знову процідити, віджати і вилити в першу порцію молока.
Так як мигдальне молоко має прісний смак, його можна подавати з медом і корицею, а так на його основі робити молочний коктейль.
ЧАС ПРИГОТУВАННЯ / 10 ХВИЛИН