Навіщо їсти горіхи?

Вони допомагають нам бути у відмінній формі і добре себе почувати. Призводять організм в порядок, здатні створити диво з нашої зовнішністю, рагладіть зморшки, вирівняти колір обличчя, поліпшити структуру волосся. Крім цього, вони позитивно впливають на весь внутрішній світ людини. Кожен вид горішків працює по своєму, і додати жменю різних горіхів в щоденний раціон - це просто супер ідея!

Але! Завжди є якесь Але.

Багато хто купує сирі горіхи в упаковці, вважаючи, що це продукт, який вже сам по собі дуже корисний і все, що залишилося - покласти його в рот. Це вкрай неправильний підхід! Тому що насправді в сирих горіхах міститься отруйна фітинова кислота.

Вона шкодить людському організму, не дає засвоюватися корисним мінералам - залізу, цинку, магнію, кальцію!

Тому перед вживання горіхи обов'язково потрібно "обробити".

Є кілька шляхів: можна піддати горіхи термічній обробці. Під дією високої температури фітинова кислота зруйнується. Але і велика частина корисних вітамінів і мікроелементів теж пропадуть.

Як зберегти все корисне і не з'їсти фітинову кислоту?

Горіхи потрібно замочувати.

 

Як замочувати горіхи?

 

Взяти чисту ємність, покласти туди сирі горішки без шкаралупи, налити чисту, бажано, фільтровану воду в співвідношенні одна частина горіхів і три частини води. І залишити на 10-12 годин. Періодично воду рекомендують міняти на чисту. Після цього горішки добре промити і обсушити. От і все! Все просто!

 

Такий продукт зберігається в холодильнику не більше 3-х днів, тому відразу замочувати велику кількість не варто.

Якщо хочеться, щоб продукт зберігався довше - можна скласти горіхи в деко і на маленькій температурі в духовці підсушити під вентилятором.

Горіхи після процедури замочування стають солодшіми, вся гіркота йде, крім цього всі корисні речовини "активуються" і починають приносити користь нашому організму

Це стосується не тільки горіхів, а й насіння.

Згадайте природу: восени горіхи і насіння падають на землю, а з приходом весни, насіння і горіхи активно насичуються вологою, активуються і починають давати паростки. Виникає нове життя.

Харчуйтеся правильно! Всім здоров'я!