Що можна зробити з горіхів?

Горіхи - це природне джерело корисних мікроелементів і вітамінів для людського організму, їх щоденне вживання в помірній кількості допоможе покращити загальний стан організму або навіть у боротьбі із захворюваннями. Вживання горіхів є чудовою профілактикою різних захворювань. Багато людей вживають їх як перекушування, без поєднання з іншими продуктами, але набагато корисніше та смачніше вводити горіхи до складу різних страв, таким чином ваш організм отримає набагато більше корисних речовин і це дозволить обмежити норму вживання горіхів, адже надмірне вживання не тільки не несе користі, але може бути шкідливо.


Рецепти страв з горіхів

У нашому інтернет-магазині можна замовити різні горіхи за доступною ціною. Для того, щоб їх вживання стало корисним і приємним, представляємо вам рецепти страв.


Волоський горіх

Салат з горіхами, курячим м'ясом, сиром та ананасом.


Інгредієнти:

  • Волоський горіх - 40 г.
  • Філе курки – 250 г.
  • Сир - 100 гю
  • Консервований ананас – 130 г.
  • Майонез до смаку. Можна замінити будь-який інший соус.

Приготування
Посолити курку і варити до готовності. Злийте воду з ананасів у друшляку і наріжте їх кубиками. Волоські горіхи підсмажити в духовці, подрібнити. Сир натріть на дрібній тертці. Дайте відвареній курці охолонути і наріжте її кубиками, покладіть у миску. Додати 40 г майонезу і добре перемішати, викласти салат шарами: курка, ананас, сир та горіхи на всі шари, крім останнього. Змастіть всі шари майонезом, крім останнього, потім приберіть в холодильник приблизно на годину перед подачею.


Кедрові горіхи

Кедрові горіхи - одні з найдорожчих горіхів у світі та одні з найсмачніших. Декілька жмень горіхів здатні перетворити будь-який салат, надавши йому ніжний, але насичений смак та вишуканий аромат. Секретний інгредієнт в арсеналі будь-якого кухаря-гурмана, кедрові горіхи – незамінне доповнення до будь-якої комори.
Салат з кедровими горішками


Інгредієнти:

  • Кедрові горіхи – жменя.
  • Свиняча вирізка – 200 г.
  • Помідори чері – 200 г.
  • Невеликий пучок черемші.
  • Листя салату.
  • Чорний мелений перець.
  • Сіль.
  • Оливкова олія.

Приготування
Свинину нарізувати|нарізати| довгими шматками і посмажити на сковороді. Смажити на сильному вогні, поки м'ясо не дасть сік, після цього зменшити вогонь до мінімуму і смажити ще протягом 15 хвилин, на цьому етапі не солити. Свинина має стати трохи рожевою. Взяти велику плоску тарілку і насамперед викласти листя салату. На салат викласти готову свинину, додати сіль та перець за смаком. Нарізати на шматочки помідори чері і покласти зверху.


Фісташки

Фісташковий рулет із малиною


Десерт для вашого столу з натуральних продуктів, смачний та корисний. Смак цього рулету не залишить байдужим нікого! Повітряна хрумка скоринка з ніжною вершковою начинкою та свіжою малиною – сподобається всім без винятку.
Інгредієнти:

  • Фісташки – 80 грам.
  • Малина – 150 грам.
  • Яєчні білки – 4 штуки
  • Цукор - 150 грам
  • Оцет - 1 чайна ложка
  • Крохмаль – 1 столова ложка.
  • Вершки жирні – 200 грам
  • Цукрова пудра – 1 столова ложка.

Приготування
Насамперед потрібно приготувати меренгу для рулету. Рецепт меренги знає будь-яка господиня, потрібно просто взяти яєчні білки і збити на великій швидкості, можна вручну, а можна використовувати міксер. Білки мають стати пишними та збільшитися в обсязі. Коли меренга вже готова не припиняйте збивати, додайте цукор, крохмаль і оцет. Продовжуйте збивати ще кілька хвилин, сама має набути глянсової структури та стійкості.
Очистіть фісташки від шкаралупи та вбийте на блендері до дрібної фракції. Перемішайте фісташки із білковою масою. Викладіть меренгу з фісташками на деко, яке потрібно попередньо встелити пергаментним папером. Маса має бути рівномірно розмазана по деку. Розігрійте духовку до 180°C і помістіть меренг випікатися протягом 15-20 хвилин. Бісквіт буде готовий коли набуде легкого золотистого кольору. Після того, як випічка готова дістаньте її з духовки, переверніть на новий аркуш пергаменту, а аркуш який був у духовці зніміть. Дайте коржі охолонути.
Для приготування візьміть вершки не менше 33% жирності, змішайте із цукровою пудрою до однорідної маси. Розмажте крем по всій поверхні коржа і додайте ягоди зверху. За допомогою пергаменту поверніть корж у рулет і помістіть у холодильник щонайменше на годину. Десерт готовий.


Фундук

Рулет з індички з фетою та фундуком


Шукаєте вишукану страву, яка однаково підходить для обіду та вечері? Приготуйте цей рулет з індички з фетою та горіхами! Незвичайне поєднання інгредієнтів стане приємним сюрпризом навіть для вибагливих гурманів. Особливо гарний він із ягідним соусом.
Інгредієнти:

  • Фундук – 80 г
  • Грудка індички – 600 г.
  • Фета - 150 р.
  • Зелень – 0,5 пучка.
  • Спеції та приправи – 2 ст.л.

Приготування
Грудинку індички потрібно відбити і посипати сіллю та спеціями до смаку. Фундук можна подрібнити не дуже дрібно, а можна використовувати цілі горішки. Змішайте горіхи з фетою та рубаною зеленню. За смаком можна додати соус чилі чи часник. Начинку загорніть у філе, рулет загорніть у фольгу. Запікати страву потрібно в духовці протягом 45-50 хвилин при температурі 180°C.


Висновок

Здорова їжа може бути не тільки корисною, а й смачною. Прості рецепти з горіхами дозволять насолоджуватись вишуканими стравами з користю для організму.