Цікаві факти про сухофрукти


Сушені фрукти, овочі та гриби є чудовим джерелом вітамінів, мінералів та мікроелементів. Особливо взимку, коли нашому організму потрібні додаткові поживні речовини, щоб допомогти пережити холодні місяці. При правильному сушінні більшість корисних речовин зберігається в надзвичайно високій концентрації. Це кальцій, магній, фосфор, залізо, натрій та інші хімічні елементи, яких так потребує наш організм.
Сухофрукти - це фрукти, які були висушені для збільшення терміну зберігання та створення більш концентрованого та щільного продукту. Це означає, що вони зазвичай сповнені смаку та поживних речовин, тому їх легко брати з собою в дорогу, у ланчбокс або просто перекусити!


Найпопулярніші сухофрукти


Великою популярністю, у тому числі серед покупців нашого інтернет-магазину користуються наступні сухофрукти:

  • Родзинки – це найсолодші сухофрукти, які тільки можна знайти. Вони є прекрасним доповненням до каш, йогурту, салатів та випічки. Родзинки отримують з винограду без кісточок, який сушать на сонці доти, доки він не зморщиться, після чого він чудово зберігається протягом багатьох років.
  • Сушені абрикоси солодкі та терпкі, з насиченим фруктовим смаком. У минулому сушені абрикоси були доступнішими, ніж свіжі. Сьогодні доступність сушених фруктів більш обмежена, проте їх можна знайти у багатьох продуктових магазинах США. Їх можна їсти як закуску або додавати в улюблені страви.
  • Чорнослив – це сушені сливи, які мають солодкий смак та високий вміст клітковини. Чорносливовий сік може допомогти при запорах, а також є гарним перекушуванням після тренування через високий вміст електролітів. Крім того, чорнослив може знизити ризик розвитку раку товстої кишки.
  • Інжир – це сушені плоди інжиру, які широко використовуються у різних кулінарних стравах та десертах. Найкращий спосіб насолодитися інжиром – посипати їм свій ранковий йогурт, пластівці чи кашу. Вони також є відмінним доповненням до солодких або солоних страв, а також до кремових десертів, таких як чізкейки, пудинги та морозиво.
  • Курабі - це висушені вишні, дуже солодкі, з високою концентрацією цукрів. Кураби можна використовувати для приготування консервів або додавати в тістечка та торти.
  • Фініки – це висушені плоди пальми. Цей солодкий і поживний фрукт багатий на вітаміни, мінерали та харчові волокна, що робить його чудовою здоровою закускою на ходу. Вони також є більш здоровою альтернативою іншим солодощам, оскільки містять мінімальну кількість цукру.
  • Сушені шматочки яблук також популярні і широко використовуються в кулінарії та кондитерській справі. Сушені яблука використовуються для приготування закусок, тушкованих або смажених страв та каш на сніданок. З сушених яблук також можна зробити домашню фруктову шкіру, якою можна насолоджуватися будь-якої пори року.

Цікаві факти про сухофрукти


Сушіння фруктів було одним із перших методів збереження продуктів харчування. Сушіння фруктів була широко поширена в Древньому Єгипті, а також у Китаї та Індії. Існує безліч способів сушіння фруктів - від сушіння на сонці до використання духовки, дегідратора або дегідратора для харчових продуктів, але в більшості рецептів для сушіння фруктів використовується лимонний сік або порошок лимонної кислоти, або суміш лимонного соку і порошку лимонної кислоти.
Сушені фрукти мають більш високу щільність поживних речовин, ніж свіжі, оскільки в процесі сушіння вони втрачають воду, але зберігають більшу частину вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Вибирайте ті фрукти, які висушені за низьких температур і консервовані за допомогою натуральних інгредієнтів, таких як лимонний сік або діоксид сірки. Але пам'ятайте, що навіть коли сухофрукти втрачають воду, вони все одно можуть містити багато калорій. Вибирайте невеликі порції, щоб утримувати калорії під контролем.
За умови зберігання в сухому місці сухофрукти зберігають свої поживні речовини та смак набагато довше, ніж свіжі фрукти. Вони можуть бути у вигляді цілих фруктів чи шматочків. У будь-якому випадку, вони багаті на вітаміни, мінерали і клітковину, які допомагають нашому організму залишатися здоровим.
Сушені фрукти - відмінний додаток до будь-якої кухні, оскільки їх можна використовувати різними способами. Ви можете додавати їх у рецепти для посилення смаку або текстури, додавати в салати та десерти або використовувати для приготування домашньої суміші чи закусок.
Японський мандарин Мікан - один із найдорожчих сухофруктів у світі, його ціна може перевищувати 250 доларів за кілограм. Цей солодкий, висушений на сонці фрукт родом із Японії, тому його трохи складніше знайти за її межами. Однак якщо вам пощастило їх придбати, обов'язково насолоджуйтеся їх насиченою насолодою як закуска або гарнір до десертів.
Сухофрукти є чудовою альтернативою жирній їжі та допоможуть вам скоротити кількість калорій. Сухофрукти є чудовою закускою або навіть десертом; вони також корисні для людей, які стежать за своєю вагою, оскільки не містять жиру і холестерину.