Люди почали вживати фісташки ще до нашої ери.
У давнину ці горішки користувалися не меншою популярністю, ніж сьогодні, про що свідчать їхні численні назви.
Наприклад, у давніх китайців вони були відомі як «щасливі горіхи», у греків як «магічні плоди», а у персів символізували мудрість і багатство.
⠀
Способи вживання фісташок
⠀
У наші дні горішки найчастіше продаються у солоному вигляді — у фасувальних пакетах та на вагу.
⠀
- Фісташки використовуються як перекус на швидку руку.
Такий варіант набагато корисніший і поживніший за сухарики, чіпси, шоколадні батончики та інші снеки.
При цьому завдяки відсутності продукту холестерину є дієтичним і допомагає підтримувати вагу в нормі.
⠀
- Солоні горішки є популярною закускою до пива.
Вони мають тонкий ніжний смак, який підкреслює приємну гіркоту пінного напою.
Необхідно додати, що фісташки можна подавати і як вишукане доповнення до ігристих вин, як роблять у ряді престижних ресторанів.
В цьому випадку ядра прийнято заливати лимонним соком.
⠀
- Горішки знайшли широке застосування у кондитерській справі.
Подрібнені ядра використовуються як посипання або смакова добавка для тістечок, морозива, здобної випічки. На окрему увагу заслуговує елітний шоколад з фісташками.
⠀
- Горіхи використовуються при приготуванні перших та других страв, а також салатів.
Особливо часто ними доповнюють страви з яловичини, свинини та птиці.
⠀
- Також ядра фісташок переробляються для одержання рослинної олії.
Цей продукт дуже корисно вживати в їжу, особливо людям, які дотримуються дієти.
Крім того, олію можна використовувати для збагачення лосьйонів, кремів та інших косметичних засобів.