Люди почали вживати фісташки ще до нашої ери.

У давнину ці горішки користувалися не меншою популярністю, ніж сьогодні, про що свідчать їхні численні назви.

Наприклад, у давніх китайців вони були відомі як «щасливі горіхи», у греків як «магічні плоди», а у персів символізували мудрість і багатство.

Способи вживання фісташок

У наші дні горішки найчастіше продаються у солоному вигляді — у фасувальних пакетах та на вагу.

  • Фісташки використовуються як перекус на швидку руку.

Такий варіант набагато корисніший і поживніший за сухарики, чіпси, шоколадні батончики та інші снеки.

При цьому завдяки відсутності продукту холестерину є дієтичним і допомагає підтримувати вагу в нормі.

  • Солоні горішки є популярною закускою до пива.

Вони мають тонкий ніжний смак, який підкреслює приємну гіркоту пінного напою.

Необхідно додати, що фісташки можна подавати і як вишукане доповнення до ігристих вин, як роблять у ряді престижних ресторанів.

В цьому випадку ядра прийнято заливати лимонним соком.

  • Горішки знайшли широке застосування у кондитерській справі.

Подрібнені ядра використовуються як посипання або смакова добавка для тістечок, морозива, здобної випічки. На окрему увагу заслуговує елітний шоколад з фісташками.

  • Горіхи використовуються при приготуванні перших та других страв, а також салатів.

Особливо часто ними доповнюють страви з яловичини, свинини та птиці.

  • Також ядра фісташок переробляються для одержання рослинної олії.

Цей продукт дуже корисно вживати в їжу, особливо людям, які дотримуються дієти.

Крім того, олію можна використовувати для збагачення лосьйонів, кремів та інших косметичних засобів.