Що можна приготувати із сухофруктів?

Сухофрукти – це не лише гарний та корисний вид закуски. Сушені абрикоси, фініки, виноград - відмінний додаток до основних страв, закусок та десертів. Представляємо вашій увазі рецепти із сухофруктів. Ми поділимося з вами простими рецептами, які не вимагають багато часу та зусиль, але при цьому сповнені смаку!

Рецепти страв із сухофруктів

У нашому інтернет-магазині можна замовити різні сухофрукти за доступною ціною. Для того, щоб їх вживання стало корисним і приємним, представляємо вам рецепти страв.


Чорнослив

Бігос


Бігос - це традиційна польська страва з тушкованої капусти з м'ясом, яка має довгу історію. Капустяне листя очищають і відварюють у підсоленій воді. Отриманий бульйон змішують з ковбасою, шинкою, беконом та свинячими відбивними. Потім суміш додають чорнослив, гриби, можна додати й інші фрукти або ягоди. Крім цибулі, в соус іноді під час смаження додають яйця. Страва подається гарячою на пару в мисках або на тарілках з картоплею або гречаною крупою "каша". Ми представляємо рецепт лише однієї з варіацій цієї страви.
Інгредієнти:

  • Чорнослив – 100 г.
  • Свинина – 400 г.
  • Квашена капуста – 500 г.
  • Білокочанна капуста – 500 г.
  • Сушені гриби – велика жменя.
  • Цибуля - 200 г.
  • Сіль, чорний мелений перець і спеції на смак.
  • Рослинна олія (можна замінити іншим жиром для смаження).

Приготування
Сушені гриби потрібно попередньо підготувати, замочити їх у воді на 1.5 години, після цього їх потрібно віджати або залишити на друшляку, щоб позбутися зайвої вологи. Цибулю потрібно нарізати не надто дрібно, можна півкільцями або дрібніше. М'ясо має бути поділено на шматки не надто дрібні, приблизно як на шашлик, можна використовувати ребра. Квашену капусту потрібно позбавити зайвої вологи, можна попередньо її залишити на друшляку на деякий час, можна її попередньо подрібнити. Білокачанну капусту потрібно дрібно нарізати або нашаткувати. Готувати страву потрібно в каструлі чи казанку. В першу чергу потрібно розігріти олію і помістити подрібнену цибулю, смажити перемішуючи не більше 5 хвилин. Потім потрібно додати м'ясо і смажити, перемішуючи протягом 20 хвилин. Після цього необхідно додати квашену капусту та приблизно 150 мл води, накрити кришкою та гасити протягом 20 хвилин. Наступною в каструлю вирушає білокачанна капуста, через 10 хвилин необхідно перемішати блюдо. Потім до страви додаються гриби і вона гаситься на малому вогні протягом 90 хвилин, поступово потрібно стежити за рівнем води і доливати її при необхідності, щоб інгредієнти не підгоріли. В останню чергу додається чорнослив, який попередньо потрібно промити і гасити ще 30 хвилин.
Страва подається гарячою.

Родзинки

Сирники з родзинками


Сирники з родзинками – це десерт, який подобається і дорослим, і дітям. Ця страва також дуже проста у приготуванні та може бути приготовлена у будь-який час. Головним нюансом у його приготуванні є кількість борошна, що міститься в тісті, з якого робиться корж. Товщина цього шару не повинна перевищувати 2 сантиметри, інакше пиріг не підніметься належним чином під час приготування.
Інгредієнти:

 

  • Родзинки - 100 р.
  • Сир - 500 р.
  • Манна крупа – 5 столових ложок.
  • Пшеничне борошно – 5 столових ложок.
  • Цукор – 3 столові ложки.
  • Яйця – 2 штуки.
  • Рослинна олія для смаження.

Приготування
У першу середу подрібніть сир, зробити це можна за допомогою виделки.
У сир потрібно збити 2 яйця.
Потрібно додати 3 столові ложки цукру, ця кількість може бути більшою або меншою залежно від того який на смак сир, якщо з кислинкою можна додати побільше цукру, і навпаки якщо сир сам по собі солодкі, то цукру можна додати менше. Перемішайте отриману масу та орієнтуйтеся на свій смак. Додайте манну крупу і ще раз перемішайте. Далі потрібно додати ізюм. Попередньо його потрібно промити та висушити за допомогою паперового рушника. Після того, як додали родзинки, перемішайте отриману масу і залиште приблизно на 40 хвилин. З сирної маси зробіть невеликі кульки, присипайте їх борошном. Придавіть та сформуйте сирники. Викладати їх потрібно на розігріту сковороду з олією, смажити до золотистого кольору з обох боків. Страва готова, можна подати до чаю, можна додати сметани.


Курага

Рис з курагою та топленою олією


Це звичайна страва для сніданку, а також відмінний варіант для гостей. З цим рецептом все настільки просто, що вам не доведеться ламати голову над тим, що має вийти! Замість кураги можна додавати інші сухофрукти, це зробить вашу страву щоразу різною, тому експериментуйте та насолоджуйтесь найкращими видами фруктів.
Інгредієнти:

  • Курага – 6 штук.
  • Родзинки - 3 столові ложки.
  • Рис – 1 склянка.
  • Вода – 2 склянки.
  • Сіль – 0.25 чайної ложки.
  • Цукор – 1 столова ложка.
  • Спеції сухі – за смаком.
  • Палена олія - 1 столова ложка.

Приготування
Для початку потрібно промити рис, помістити його в каструлю і залити окропом, додати по цукор, сіль, топлене або вершкове масло. За смаком можна додати і інші спеції. Варити рис повинен протягом 20 хвилин, але цей час може змінюватись в залежності від сорту. Після готовності залиште рис на 15 хвилин, вимкнувши комфорку. Розсипте рис по тарілках і додайте ізюм із курагою. Страва набуде нового смаку і буде кориснішою.